ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ

Τιμητική διάκριση για το επετειακό λεύκωμα «100 χρόνια ΓΣΕΒΕΕ»

Με έπαινο στην διαδικτυακή τελετή των Ετήσιων Βραβείων Γραφιστικής και Εικονογράφησης – ΕΒΓΕ 2020, τιμήθηκε η επετειακή έκδοση της ΓΣΕΒΕΕ με τίτλο «100 χρόνια ΓΣΕΒΕΕ». Το σχετικό λεύκωμα εκδόθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση της Συνομοσπονδίας και επιμελήθηκε ο κ. Χρήστος Τσολερίδης. Στην φετινή διοργάνωση των Βραβείων, συμμετείχαν 341 συνολικά δημιουργοί με 1.260 έργα.

Στόχος του έργου είναι η συγκέντρωση, αξιολόγηση, αρχειοθέτηση, συντήρηση και δημόσια παρουσίαση του διαθέσιμου, από την ΓΣΕΒΕΕ και τις Ομοσπονδίες – μέλη της, υλικού που θεωρείται ότι έχει ιδιαίτερη ιστορική αξία και φιλοδοξεί να συμβάλει στην  αναγνώριση των σημαντικότερων ζητημάτων και αιτημάτων που απασχόλησαν τους επαγγελματοβιοτέχνες μέσα στα χρόνια αλλά και να παρακολουθήσει, υπό αυτήν τη σκοπιά, την κοινωνικοπολιτική και οικονομική εξέλιξη της σύγχρονης ιστορίας της Ελλάδας.

Σχετικά Links:

Νικητές ΕΒΓΕ 2020: https://ebge.gr/2019/winners/

Ψηφιακή παρουσίαση ιστορίας ΓΣΕΒΕΕ: https://historygsevee.imegsevee.gr

Χρήστος Τσολερίδης – Oxhouse Design Studio: https://oxhouse.gr/

Το έργο υλοποιήθηκε με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση». – https://empedu.gov.gr/