Βασικός σκοπός του προγράμματος είναι να αποκτήσουν οι υπεύθυνοι για τη λειτουργία σχολικών κυλικείων τις απαραίτητες γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες, για να μπορούν να τις εφαρμόσουν εντός των καταστημάτων, όπου παρασκευάζονται και διατίθενται τρόφιμα, χυμοί και αφεψήματα έτοιμα προς κατανάλωση από τους μαθητές, το προσωπικό ή/και τους επισκέπτες του σχολείου.
Το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται στους επαγγελματίες του κλάδου των σχολικών κυλικείων καθώς και σε όσους ενδιαφέρονται να εργαστούν στον συγκεκριμένο κλάδο.
¬ Οργάνωση – λειτουργία – διαχείριση σχολικού κυλικείου ως επιχείρησης παρασκευής και διάθεσης τροφίμων, χυμών, αφεψημάτων
¬ Διαχείριση των πωλούμενων ειδών (τροφίμων, χυμών, αφεψημάτων) του σχολικού κυλικείου
¬ Εξυπηρέτηση των μαθητών, του προσωπικού και των επισκεπτών του σχολικού κυλικείου