Ενεργή παρουσία και υποστήριξη του ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ στην ετήσια Γενική Συνέλευση της EVTA στην Θεσσαλονίκη

Το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων (ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ), συμμετείχε και υποστήριξε ενεργά την διοργάνωση της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της  EVTA (Ευρωπαϊκή Ένωση Επαγγελματικής Κατάρτισης), της οποίας είναι μέλος,  και των ανοιχτών της εκδηλώσεων, οι οποίες έλαβαν χώρα το διήμερο Τετάρτη & Πέμπτη 30/5 & 1/6 2023 στην Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, την 1η ημέρα πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Cedefop  η ετήσια Γενική Συνέλευση της EVTA για το 2023 και το Διεθνές Συμπόσιο με θέμα: ”Αντικρουόμενες αλήθειες: Επαγγελματική Εκπαίδευση & κατάρτιση σε ένα αντικρουόμενο κόσμο”, φιλοδοξώντας να συνδέσει τις διαχρονικές φιλοσοφικές αρχές και διδάγματα του Αριστοτέλη, αυτού του παγκόσμιου αρχαίου έλληνα φιλοσόφου, με την τρέχουσα πραγματικότητα και τις ανάγκες της παιδείας, και ειδικότερα της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκε, ο Πρόεδρος του ΚΕΚ  ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργος Καββαθάς, ο οποίος απένειμε  τιμητική πλακέτα της  ΓΣΕΒΕΕ στον πρόεδρο της EVTA Giorgio Sbrissa, και ακολούθως στην ομιλία του τόνισε το πολύ μεγάλο ενδιαφέρον του ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ, αλλά και της ΓΣΕΒΕΕ, στην από κοινού αντιμετώπιση σε ευρωπαϊκό επίπεδο μια σειράς θεμάτων και προκλήσεων, που αφορούν την επαγγελματική κατάρτιση, και τις προσπάθειες των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων κατ’αρχάς να επιβιώσουν και ακολούθως να αναπτυχθούν με βιώσιμο τρόπο.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν επίσης, ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΒΕΕ Δημήτρης Βαργιάμης,  η Εκτελεστική Αντιπρόεδρος του ΚΕΚ-ΓΣΕΒΕΕ  Ελένη Τεζαψίδου , ο Μακάριος Παπαδόπουλος υπεύθυνος Παραρτήματος Κεντρικής Μακεδονίας, ο  Ιωάννης Παπαργύρης, εκπρόσωπος της ΓΣΕΒΕΕ μέλος του Δ.Σ. της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) και του ΕΟΠΠΕΠ., και ο  Βασίλης Σιωμάδης Προϊστάμενος του Παραρτήματος ΚΕΚ Κεντρικής Μακεδονίας  και του αντίστοιχου Παραρτήματος του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ και Υπεύθυνος Ευρωπαϊκών Έργων, καθώς και Έλληνες και ξένοι ομιλητές, όπως η Πρόεδρος του Διεπιστημονικού Κέντρου Αριστοτελικών Μελετών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Ομότιμη Καθηγήτρια της Φιλοσοφικής Σχολής, Δήμητρα Σφενδόνη- Μέντζου, ο Δρ. Χρήστος Πεχλιβανίδης, ο Marc Aguetta (GIPA), Ειρήνη Ψιφίδου  και Ηλίας Λιβανός( Cedefop) κ.ά.

Δόθηκε επίσης η ευκαιρία στο Πρόεδρο του ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ, να συναντηθεί και με την κ. Mara Brugia , Αναπληρώτρια διευθύντρια του Cedefop, και να συζητήσουν μεταξύ των άλλων και τις δυνατότητες στενότερης συνεργασίας των 2 φορέων σε θέματα μεταφοράς τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών.

Τέλος, οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν την επόμενη ημέρα, Πέμπτη 1/6/2023, με την πραγματοποίηση στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης μιας σειράς εκδηλώσεων δικτύωσης  & συζητήσεων στρογγυλής τραπέζης που αφορούν τρέχοντα θέματα πολιτικών και καλών πρακτικών επαγγελματικής κατάρτισης.