Συμμετοχή ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ στην επίδειξη μόδας ΗΧΩ 2ης ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας Θεσσαλονίκης ΔΥΠΑ

Χθες το απόγευμα, Τετάρτη 22/5/2024, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης», αίθουσα «Αλέξανδρος», πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Επίδειξη μόδας – ΗΧΩ» από τη 2η ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας Θεσσαλονίκης ΔΥΠΑ. Τους προσκεκλημένους καλωσόρισε η κ. Αγγελική Φιλιππίδου, Διευθύντρια της 2ης ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας Θεσ/νίκης ΔΥΠΑ και ακολούθησαν ομιλίες του Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Ευστάθιου Κωνσταντινίδη, του Δημάρχου Θεσ/νίκης κ. Στέλιου Αγγελούδη, του Διοικητική της ΔΥΠΑ κ. Σπύρου Πρωτοψάλτη και της Υποδιοικήτριας κ. Γιάννας Χορμόβα καθώς και εκπροσώπων φορέων και επιχειρήσεων.

Η κ. Ελένη Τεζαψίδου, Εκτελεστική Αντιπρόεδρος του ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ κατά την ομιλία της στην εκδήλωση επισήμανε πως η ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης που ψηφίστηκε με σκοπό την αναβάθμιση των δημόσιων δομών αλλά και της λειτουργίας τους, είναι η σοβαρότερη εθνική μεταρρύθμιση των τελευταίων ετών. Ο στόχος, που βρίσκει απόλυτα σύμφωνη τη ΓΣΕΒΕΕ και τους φορείς της, είναι να παράσχει σε νέους και ενηλίκους τις γνώσεις, τις δεξιότητες και τις ικανότητες που απαιτούνται σε συγκεκριμένα επαγγέλματα ή και στην ευρύτερη αγορά εργασίας. Η συνεργασία με εκπροσώπους των κλάδων ήταν, είναι και θα είναι άρρηκτη, ούτως ώστε να διασφαλίζεται η σύνδεση των σπουδών με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας. Μόνο έτσι θα συμβάλλει στην ταχεία απορρόφηση των αποφοίτων σε ποιοτικές και σταθερές θέσεις εργασίας. Οι ανάγκες σε εργατικό δυναμικό είναι πολλές στη χώρα. Ένα άρτια εκπαιδευμένο μητρώο νέων συναδέλφων και συνεργατών είναι η μόνη λύση αυτή τη στιγμή. Οφείλουμε όλοι να εναποθέσουμε τις δυνάμεις μας, να ενισχύσουμε την Επαγγελματική Εκπαίδευση και να εντάξουμε τους νέους μας στην αγορά εργασίας. Κλείνοντας την ομιλία της η κ. Ελένη Τεζαψίδου τόνισε πως η ΓΣΕΒΕΕ μέσω των εκπροσώπων της θα είναι παρούσα σε ότι κι αν χρειαστούν οι σπουδαστές στην επαγγελματική τους διαδρομή.

Οι σπουδαστές και οι εκπαιδευτικοί του 2ου έτους της ειδικότητας «Ύφασμα – Ένδυση και Σχεδιασμός Ενδύματος» με τη συμμετοχή των ΕΠΑΣ Παλλήνης και Ωραιοκάστρου, παρουσίασαν μία ολοκληρωμένη συλλογή ρούχων υψηλής ραπτικής και prêt-à-portet, τα οποία είναι εμπνευσμένα από το ελληνικό παραδοσιακό ένδυμα.