Αρχική Ευρωπαϊκά Προγράμματα LABOUR INT 2

Παραρτήματα ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ

Κεντρική Δομή - Αθήνα

Νομός: Αττικής

Πόλη: Αθήνα

Διεύθυνση: Αριστοτέλους 46, 104 33

Τηλ.: 2108544666

Φαξ: 2108543636

email:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Κεντρική Μακεδονία

Νομός: Θεσσαλονίκης

Πόλη: Θεσσαλονίκη

Διεύθυνση: Κωλέτη 24, 546 27

Τηλ.: 2310545967, 2310517843

Φαξ: 2310546275

email:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Δυτική Ελλάδα

Νομός: Αχαΐας

Πόλη: Πάτρα

Διεύθυνση: Πανεπιστημίου 170, 264 43

Τηλ.: 2610-438557

Φαξ: 2610-461766

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Κρήτη

Νομός: Ηρακλείου

Πόλη: Ηράκλειο

Διεύθυνση: Βασιλείου Πατρικίου 11, 714 09

Τηλ.: 2810-361040, 2810-361080

Φαξ: 2810-361150

email:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Θεσσαλία

Νομός: Λάρισας

Πόλη: Λάρισα

Διεύθυνση:  Καστοριάς 2α, 413 35

Τηλ.: 2410-579876 -7-8

Φαξ: 2410-579878

email:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Ήπειρος

Νομός: Ιωαννίνων

Πόλη: Ιωάννινα

Διεύθυνση:Σταύρου Νιάρχου 94, 45500

Τηλ.: 26510-44727

Φαξ: 26510-44541

emailΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

LAB INT 2: Ένταξη των Υπηκόων Τρίτων Χωρών στην Αγορά Εργασίας: μια Πλειονομερής προσέγγιση PDF Εκτύπωση E-mail

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν την παρούσα κατάσταση στην Ελλάδα, φαίνεται πως όσα άτομα καταγράφονται ως αιτούντες άσυλο, βρίσκονται σε αναμονή για μεγάλο χρονικό διάστημα πριν ληφθεί η τελική απόφαση για το αν θα μετεγκατασταθούν σε άλλη χώρα της ΕΕ ή θα παραμείνουν στην Ελλάδα. Μαζί επομένως με την επείγουσα ανάγκη λήψης μέτρων υποδοχής, η ένταξη (και ιδίως μέσω της αγοράς εργασίας) έχει πλέον καταστεί προτεραιότητα στο μεταναστευτικό ζήτημα.

Χρηματοδοτικό πλαίσιο: Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης (AMIF)

Εταιρικό σχήμα: Συντονιστής: ETUC (EuropeanTradeUnionConfederation ) - Βέλγιο

Εταίροι:

KEK GSEVEE (Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης ΓΣΕΒΕΕ) - Ελλάδα

ΕΚΑ (Εργατοϋπαλληλικό Κέντρ οΑθήνας) – Ελλάδα

CEEP (European Centre of Employers and Enterprises providing Public services and Services of General Interest) - Βέλγιο

EUROCHAMBRES-ASSOCIATION DES CHAMBRES DE COMMERCE ET D’INDUSTRIE EUROPEENNES ASSOCIATION INTERNATIONALE - Βέλγιο

CEPAG (Centre d’Education populaire André Genot) - Βέλγιο

DIESIS COOP – Βέλγιο

DGB BILDUNGSWERK NRW EV - Γερμανία

TSD (Tiroler Soziale Dienste GmbH) - Αυστρία

FISASCAT CISL MILANO METROPOLI - Ιταλία

UILA CAMPANIA E NAPOLI - Ιταλία

FIERI (FORUM INTERNAZIONALE ED EUROPEO DIRICHERCHE SULL’IMMIGRAZIONE)- Ιταλία

Σκοπό του συγκεκριμένου έργου αποτελεί η κοινωνική ένταξη μεταναστών/τριών και προσφύγων/ισσών νεοαφιχθέντων/εισών σε χώρες της ΕΕ, μέσω ενεργειών εκπαίδευσης, κατάρτισης έως και τοποθέτησής τους σε εργασιακό χώρο. Η πραγματοποίηση του στόχου προϋποθέτει τη συνεργασία οικονομικών, κοινωνικών εταίρων και ενδιαφερόμενων από τον δημόσιο, τον ιδιωτικό και τον μη-κερδοσκοπικό χώρο.

Ομάδα στόχος: Οι πιλοτικές δράσεις στην Ελλάδα προσπαθούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες 100 ατόμων αιτούντων άσυλο, προσφύγων και γενικότερα προσώπων που υπόκεινται σε διεθνή προστασία, έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα και μεταφέρονται στην Αθήνα, με στόχο δύο κατηγορίες ατόμων:

• Άτομα που θα μείνουν στην Ελλάδα

• Άτομα που θα μετεγκατασταθούν σε άλλη χώρα της ΕΕ

Δράσεις του ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ: Στο πλαίσιο του έργου, το ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ ανέλαβε και ολοκλήρωσε τον σχεδιασμό και την υλοποίηση 50ωρων εκπαιδευτικών σεμιναρίων κατάρτισης στο πεδίο των ψηφιακών δεξιοτήτων και πιο συγκεκριμένα σε βασικές δεξιότητες Η/Υ για αιτούντες/–αιτούσες άσυλο και αναγνωρισμένους/ες πρόσφυγες/ισσες.

Στόχος αυτών των σεμιναρίων ήταν να προσφέρουν στους/στις συμμετέχοντες/ουσες εισαγωγικές γνώσεις στις ενότητες Word, Excel, Internet, Πληροφορική και Επικοινωνία και Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, φέρνοντάς τους πιο κοντά στην τοπική αγορά εργασίας.

Ανάμεσα στις προκλήσεις της συγκεκριμένης δράσης πρέπει να επισημανθεί και η εύρεση και παρουσία πολιτισμικών διαμεσολαβητών-διερμηνέων καθόλη τη διάρκεια των σεμιναρίων λόγω του ιδιαίτερου προφίλ των εκπαιδευόμενων. Τα σεμινάρια διεξήχθησαν στην αγγλική και γαλλική γλώσσα.

Την εκπαιδευτική διαδικασία ακολούθησαν διαδικασίες πιστοποίησης από διεθνώς αναγνωρισμένο φορέα πιστοποίησης προσόντων μέσω διενέργειας εξετάσεων, οι οποίες μάλιστα παρείχαν τη δυνατότητα επανεξέτασης σε περίπτωση μη επιτυχίας

Αποτελέσματα του Έργου: Στο πλαίσιο του έργου καταρτίστηκαν συνολικά 83 άτομα. Από τα άτομα αυτά ένα σημαντικό ποσοστό (37 άτομα) ήταν και επιτυχόντες/ουσες στις εξετάσεις πιστοποίησης.

Σχετικά αρχεία:

 

   small banner gsevee gr 200px

 

   small banner ime gr 200px