Αρχική Νέα

Παραρτήματα ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ

Κεντρική Δομή - Αθήνα

Νομός: Αττικής

Πόλη: Αθήνα

Διεύθυνση: Αριστοτέλους 46, 104 33

Τηλ.: 2108544666

Φαξ: 2108543636

email:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Κεντρική Μακεδονία

Νομός: Θεσσαλονίκης

Πόλη: Θεσσαλονίκη

Διεύθυνση: Κωλέτη 24, 546 27

Τηλ.: 2310545967, 2310517843

Φαξ: 2310546275

email:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Δυτική Ελλάδα

Νομός: Αχαΐας

Πόλη: Πάτρα

Διεύθυνση: Πανεπιστημίου 170, 264 43

Τηλ.: 2610-438557

Φαξ: 2610-461766

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Κρήτη

Νομός: Ηρακλείου

Πόλη: Ηράκλειο

Διεύθυνση: Βασιλείου Πατρικίου 11, 714 09

Τηλ.: 2810-361040, 2810-361080

Φαξ: 2810-361150

email:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Θεσσαλία

Νομός: Λάρισας

Πόλη: Λάρισα

Διεύθυνση:  Καστοριάς 2α, 413 35

Τηλ.: 2410-579876 -7-8

Φαξ: 2410-579878

email:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Ήπειρος

Νομός: Ιωαννίνων

Πόλη: Ιωάννινα

Διεύθυνση:Σταύρου Νιάρχου 94, 45500

Τηλ.: 26510-44727

Φαξ: 26510-44541

emailΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

 

  
 

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΓΣΕΒΕΕ και των φορέων της ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ και ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ

Πραγματοποιήθηκε στις 23/1/2020, η κοπή της πρωτοχρονιάτικη πίτας του προσωπικού της ΓΣΕΒΕΕ και των φορέων της ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ και ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Καββαθάς Γιώργος Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, ο Νικολόπουλος Αθανάσιος Γενικός Γραμματέας της  ΓΣΕΒΕΕ, ο Ράπτης Παναγιώτης Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ και η Μαυράκη Άρτεμις Εκτελεστική Αντιπρόεδρος του ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ ευχήθηκαν, μεταξύ άλλων, στους εργαζόμενους των τριών φορέων ενότητα, εργασιακή αλληλεγγύη και συνεργασία με την ελπίδα πως το 2020 η ευρύτερη οικονομική και κοινωνική κατάσταση της χώρας θα παρουσιάσει βελτίωση. 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και τα μέλη του Διοικητικού Συμβούλιο του ΙΜΕ και ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ, οι Υπεύθυνοι Παραρτημάτων του ΙΜΕ και του ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ Κεντρικής Δομής, Ηπείρου, Δυτικής Ελλάδος και Κεντρικής Μακεδονίας, όπως επίσης και μέλη του Προεδρείου της ΓΣΕΒΕΕ.

Περισσότερα

Αναζήτηση οικονομικών προσφορών, για την παροχή εξειδικευμένης εκπαίδευσης/κατάρτισης, για την απόκτηση στοχευμένων επαγγελματικών προσόντων, γνώσεων και δεξιοτήτων, στο πλαίσιο του έργου «EGF/2017/003 GR/Attica retail», που συγχρηματοδοτείται από το Ευρω

Καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση των προσφορών

23/04/2019 και ώρα 16.00μμ

Περιγραφή

Στο πλαίσιο υλοποίησης της Ενέργειας Β2 «Εξειδικευμένη κατάρτιση/επιμόρφωση», της Πράξης «ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΡΟΥΣ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΜΕ ΚΩΔΙΚΟ "EGF/2017/003GR Attica retail», που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση (ΕΤΠ) περιόδου 2014-2020, με κωδικό ΟΠΣ 5032901 στο Ε.Π. «Ενέργειες που αφορούν απολύσεις σε επιχειρήσεις στον κλάδο 47 της NACE ΑΝΑΘ. 2 (Λιανικό εμπόριο, εκτός από το εμπόριο μηχανοκίνητων οχημάτων και μοτοσυκλετών) στην επιπέδου NUTS 2 Περιφέρεια Αττικής (EL30) και άλλες 10 περιφέρειες της χώρας», το ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ, σύμφωνα με την από 15/04/2018 απόφαση του Δ.Σ του φορέα, καλεί ενδιαφερόμενους παρόχους εξειδικευμένης εκπαίδευσης/κατάρτισης, να καταθέσουν τις οικονομικές προσφορές τους για:

 1. 1.την παροχή θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης (εάν απαιτηθεί) και όλων των απαιτούμενων ενεργειών, προκειμένου για την επέκταση α) μιας ισχύουσας άδειας οδήγησης κατηγορίας Β στην κατηγορία Γ, με ή χωρίς Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Ικανότητας (Π.Ε.Ι.) στην πόλη της Θεσσαλονίκης, β) δύο ισχυουσών αδειών οδήγησης κατηγορίας Β στην κατηγορία Δ, με ή χωρίς Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Ικανότητας (Π.Ε.Ι.), στην πόλη της Αθήνας, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα των κείμενων διατάξεων/νόμων,
 2. 2.την παροχή μαθημάτων στην πόλη της Αθήνας μέσω εξειδικευμένων σχετικών προγραμμάτων κατάρτισης, σε θέματα α) επαγγελματικού μακιγιάζ για έως δυο συμμετέχοντες, β) αισθητικής άκρων - νυχιών και ονυχοπλαστικής για έως 3 συμμετέχοντες.

Χρηματοδότηση:

Η Πράξη «ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΡΟΥΣ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΜΕ ΚΩΔΙΚΟ "EGF/2017/003GR Attica retail» με κωδικό ΟΠΣ 5032901 στο Ε.Π. «Ενέργειες που αφορούν απολύσεις σε επιχειρήσεις στον κλάδο 47 της NACE ΑΝΑΘ. 2 (Λιανικό εμπόριο, εκτός από το εμπόριο μηχανοκίνητων οχημάτων και μοτοσυκλετών) στην επιπέδου NUTS 2 Περιφέρεια Αττικής (EL30) και άλλες 10 περιφέρειες της χώρας», συγχρηματοδοτείται κατά 60% από το ΕΤΠ περιόδου 2014-2020 και 40% από το ΠΔΕ του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και υλοποιείται υπό τη συνολική ευθύνη του Ε.Ι.Ε.Α.Δ. με τη συμμετοχή φορέων υλοποίησης (ΙΝΕ ΓΣΕΕ, ΚΕΚ ΙΝΕ ΓΣΕΕ, ΙΝΕΜΥ ΕΣΕΕ, ΚΑΕΛΕ ΕΣΕΕ, ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ).

Σχετικά αρχεία:

Περισσότερα

Geothermal and Solar Skills (GSSkills) Δεξιότητες σε Γεωθερμικές και Ηλιακές εγκαταστάσεις: Πρόκληση στην αειφορία

Η εισαγωγή νέων τεχνολογιών σε συνδυασμό με τις συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις ενεργειακής απόδοσης κτιρίων οδηγούν σε ζήτηση ατόμων με υψηλή εξειδίκευση και συγκεκριμένες δεξιότητες. Επιπλέον ορισμένα εγγενή χαρακτηριστικά του κατασκευαστικού τομέα, όπως η χαμηλή του ελκυστικότητα, οι διαρθρωτικές του ιδιαιτερότητες θέτουν εμπόδια στην απόκτηση γνώσεων, ικανοτήτων και δεξιοτήτων που είναι πλέον αναγκαίες για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που συνεχώς αναδύονται. Επιπρόσθετα οι δυσκολίες στην αναγνώριση και πιστοποίηση γνώσεων, ικανοτήτων και δεξιοτήτων που υπάρχουν μεταξύ των χωρών και η έλλειψη στοχευμένων προγραμμάτων επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης (ΕΕΚ) θέτουν εμπόδια τόσο στην απόκτηση νέων γνώσεων όσο και στην κινητικότητα των εργαζομένων μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι μόνο. Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει και η μελέτη που εκπονήθηκε από το Παρατηρητήριο του Ευρωπαϊκού Οικοδομικού Τομέα (ECSO), αναφορικά με την τρέχουσα κατάσταση τον τομέα των δεξιοτήτων στον κατασκευαστικό κλάδο.imageheraklion

Στόχος του προγράμματος GeothermalandSolarSkills (GSSVet), το οποίο υλοποιήθηκε στα πλαίσια του Erasmus+, (Βασική Δράση 1), είναι απόκτηση νέων γνώσεων και η βελτίωση των δεξιοτήτων των εκπαιδευτών, μέσω της υιοθέτησης καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας και διδακτέας ύλης στις εγκαταστάσεις γεωθερμικών και ηλιακών συστημάτων ΑΠΕ, ώστε να καλυφθεί η ανάγκη για απόκτηση νέων δεξιοτήτων σε εργαζόμενους, ιδιαίτερα ηλεκτρολόγους και υδραυλικούς, σε γεωθερμικές και ηλιακές εγκαταστάσεις.

Το Δεκέμβριο του 2018 ολοκληρώθηκε με επιτυχία, στο Βερολίνο, η κατάρτιση 20 επαγγελματιών εκπαιδευτών στον τομέα των ΑΠΕ. Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα κατάρτισης εκπαιδεύτηκαν με βάση το σύστημα διττής εκπαίδευσης που εφαρμόζεται στη Γερμανία – σύστημα που συνδυάζει θεωρία και πρακτική εξάσκηση, με έμφαση στην πρακτική εξάσκηση η οποία πραγματοποιήθηκε σε εργαστήρια. Ταυτόχρονα οι καταρτιζόμενοι συμμετείχαν σε αλληλεπιδραστικές συναντήσεις με συναδέλφους από εκπαιδευτικά και άλλα συναφή ιδρύματα, επαγγελματικές ενώσεις και άλλους φορείς και διοικητικές αρχές.

Η κατάρτιση υλοποιήθηκε στις δομές του Εκπαιδευτικού Κέντρου LDI και του Υπουργείου Παιδείας και Έρευνας (BMBF). Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα ενημερώθηκαν για την εκπαιδευτική πολιτική που ακολουθείται από τη Γερμανία στον ενεργειακό τομέα και είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες κατά τη διάρκεια της κατάρτισης με άλλους συναδέλφους τους τόσο κατά την επίσκεψή τους στο Επιμελητήριο Ειδικευμένων Βιοτεχνών, και στο Γερμανικό Γεωθερμικό Σύλλογο όσο και στην Geo-EnEnergyTechnologiesGmbH. Επιπλέον, το περιεχόμενο της κατάρτισης επεκτάθηκε σε εγκάρσιες δεξιότητες, όπως η επιχειρηματικότητα, οι έξυπνες κατοικίες και οι διεπιστημονικές δεξιότητες, συμπεριλαμβανομένης της ικανότητας να συνεργάζονται αποτελεσματικά με επαγγελματίες άλλων κλάδων όπου αυτό απαιτείται.

 

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης - ECTE (www.ecte.gr) και στη σελίδα του προγράμματος http://www.ecte.gr/ecte-projects/geothermal-and-solar-skills -erasmus-ka1 /.

Η εταιρική σχέση αποτελείται επίσης από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων και το ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με τη χρηματοδότηση από τη Ευρωπαϊκή Ένωση, στα πλαίσια του Erasmus+, Βασική Δράση 1.

Περισσότερα

Ενημερωτική Εκδήλωση: Προσωπικά Δεδομένα & αποτελέσματα Έρευνας για την ικανότητα προσαρμογής των ΜΜΕ στις απαιτήσεις του νέου κανονισμού

Ενημερωτική Εκδήλωση για τον νέο Κανονισμό για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων (GDPR) και την παρουσίαση ερευνητικών πορισμάτων σχετικά με τη στάση των καταναλωτών και των επιχειρήσεων ως προς το νέο κανονισμό και την πορεία προσαρμογής τους σε αυτόν, θα πραγματοποιήσουν η ΓΣΕΒΕΕ σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ) και την KapaResearch, την Τετάρτη 23 Μαΐου 2018 στις 11 π.μ. στο Αμφιθέατρο της ΓΣΕΒΕΕ (Αριστοτέλους 46).

Παράλληλα, σκοπός της συγκεκριμένης δράσης είναι να ενημερωθούν διεξοδικά οι πολίτες και οι επιχειρήσεις για τον νέο κανονισμό και να ευαισθητοποιηθούν οι θεσμικοί φορείς για ενδεχόμενα προβλήματα και στρεβλώσεις που θα προκύψουν στην αγορά από την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Κανονισμού για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων (GDPR).

Στην εκδήλωση θα δημοσιοποιηθούν τα αποτελέσματα της πρόσφατης έρευνας που διεξήγαγε η ΓΣΕΒΕΕ και ο ΣΕΚΕΕ με τη συνδρομή της Kapa Research σχετικά με την ικανότητα προσαρμογής των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στις απαιτήσεις του νέου κανονισμού και θα κατατεθούν προτάσεις από συλλογικούς φορείς για την αποτελεσματική εφαρμογή του και τη μείωση του κόστους υλοποίησης από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

 

Σχετικά αρχεία: Πρόσκλησηgdpr

Περισσότερα

Εγκαίνια Κέντρου Γαστρονομίας

 

Τα εγκαίνια του Κέντρου Γαστρονομίας, το οποίο στεγάζεται στους χώρους του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης της ΓΣΕΒΕΕ στην Αθήνα , πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 15 Απριλίου 2018..

Η λειτουργία του Κέντρου Γαστρονομίας επισφραγίζει τη συνεργασία μεταξύ της ΓΣΕΒΕΕ και του ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ, της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ζαχαροπλαστών Ελλάδας και της Λέσχης Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδας, η οποία ανέλαβε την πρωτοβουλία για την δημιουργία του.

Ο σκοπός του Εργαστηρίου Γαστρονομίας είναι η ενημέρωση των επαγγελματιών, η υλοποίηση σεμιναρίων, παρουσιάσεων κper 7930αι Master Classes με ζαχαροπλάστες από την χώρα μας άλλα και το εξωτερικό. Στόχος είναι η κατάκτηση υψηλού επίπεδου τεχνικής κατάρτισης στο χώρο των ζαχαροπλαστών. Το Εργαστήρι Γαστρονομίας διαθέτει σύγχρονο και πλήρη εξοπλισμό, ο οποίος αποκτήθηκε με την ευγενική χορηγία συνεργατών και επαγγελματιών του χώρου του επισιτισμού.

Η εκδήλωση άνοιξε με το χαιρετισμό του Προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργου Καββαθά, ο οποίος τόνισε ότι η δημιουργία του Κέντρου Γαστρονομίας υλοποιείται έχοντας σκοπό να ωφελήσει από κοινού τους επαγγελματοβιοτέχνες του κλάδου της ζαχαροπλαστικής και τα μέλη της Λέσχης Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος για την ανάδειξη στελεχών που θα επανδρώσουν τις επιχειρήσεις του κλάδου συμβάλλοντας στην ενίσχυση της εθνικής οικονομίας καθώς ο ρόλος του επισιτισμού παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη σειρά κλάδων όπως αυτός του τουρισμού.

Ο κ. Γιάννης Γλύκος Πρόεδρος Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ζαχαροπλαστών Ελλάδας χαιρετώντας την εκδήλωση τόνισε την αξία της συνεχούς ενημέρωσης και εκπαίδευσης των επαγγελματιών στον κλάδο της ζαχαροπλαστικής, που τα τελευταία χρόνια παρόλη την κοινωνικοοικονομική συνθήκη που υφίσταται η χώρα συνεχίζει να εξελίσσεται και να αναπτύσσεται.

Ο πρόεδρος της Λέσχης Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδας, η οποία συμπληρώνει ήδη 11 χρόνια ενεργούς και πλούσιας δράσης, κ. Άγγελος Υποκαμισάς χαιρετώντας την εκδήλωση υπογράμμισε ότι η ελληνική ζαχαροπλαστική τέχνη και οι επαγγελματίες του κλάδου κατέχουν ένα ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο. Στην κατεύθυνση του οράματος της Λέσχης Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδας, δήλωσε πως η δημιουργία του Κέντρου Γαστρονομίας με την αρωγή της ΓΣΕΒΕΕ θα είναι ένας φιλόξενος χώρος εκπαίδευσης, μάθησης και διαμοιρασμού γνώσης, όπου θα στηρίξει την εξέλιξη του κλάδου και της ίδιας της τέχνης της ζαχαροπλαστικής. Στη συνέχεια τόνισε ότι το εγχείρημα αυτό δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί χωρίς τα μέλη της Λέσχης, τη σύμπραξη της ΓΣΕΒΕΕ και φυσικά των χορηγών που συνέβαλαν στον εξοπλισμό του νέου αυτού Κέντρου .

Τέλος, ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΒΕΕ και Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ, κ. Γιώργος Κουράσης χαιρέτησε με τη σειρά του την εκδήλωση τονίζοντας τον ενεργό ρόλο που παίζει το ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ στην εκπαίδευση και κατάρτιση των επαγγελματιών μέσα από την υλοποίηση πρωτοβουλιών όπως το Κέντρο Γαστρονομίας. Δήλωσε πως στόχος τέτοιων ενεργειών είναι η θωράκιση των νέων και ο εμπλουτισμός των γνώσεων των παλαιότερων επαγγελματιών, προκειμένου να ανταποκριθούν στο δύσκολο και ανταγωνιστικό επιχειρηματικό περιβάλλον σήμερα.

Μετά την ολοκλήρωση των τοποθετήσεων ακολούθησαν οι βραβεύσεις των χορηγών και ατόμων που συνέβαλλαν στην πραγματοποίηση του Κέντρου. Παράλληλα, η Λέσχη Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδας τίμησε ως επίτιμο μέλος της τον Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργο Καββαθά για την αρωγή του στην πρωτοβουλία αυτή.per 7883

Περισσότερα

Πραγματοποιήθηκε εκδήλωση κοπής της πίτας 2018 στο Παράρτημα Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ)

Όπως κάθε χρόνο, έλαβε χώρα την Δευτέρα το απόγευμα 05/02/2018 η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Παραρτήματος Κεντρικής Μακεδονίας του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ).

Την εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην μεγάλη αίθουσα συνεδριάσεων του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γεώργιος Καββαθάς, ο οποίος αναφέρθηκε στην δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η συντριπτική πλειοψηφία των πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων στην Ελλάδα, αλλά και στην  αναγκαιότητα συσπείρωσης των επαγγελματοβιοτεχνών γύρω από το διεκδικητικό πλαίσιο της ΓΣΕΒΕΕ. Τους ευχήθηκε επίσης  για το 2018 υγεία, ευτυχία, και δύναμη για να αντιμετωπίσουν τις τρέχουσες δυσκολίες.

Την εκδήλωση επίσης χαιρέτησαν ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ κ. Γεώργιος Κουράσης, ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτης Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος  του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Φιλιππίδης Παντελής, και ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Χρήστος Μήττας.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Υπεύθυνος του Παραρτήματος Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ κ. Άγγελος Κουντουργιάννης, ο οποίος παρουσίασε τον απολογισμό του Παραρτήματος για το 2017 αλλά και τον προγραμματισμό δράσεων για το 2018,και στην συνέχεια έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα.

Στην εκδήλωση τέλος παραβρέθηκε ο Α’ Αντιπρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Δημήτρης Βαργιάμης μαζί με άλλα μέλη της Διοίκησης της ΓΣΕΒΕΕ, καθώς επίσης και πάρα πολλοί εκπρόσωποι Τοπικών και Κλαδικών Ομοσπονδιών αλλά και πρωτοβάθμιων Σωματείων Επαγγελματοβιοτεχνών της Βόρειας Ελλάδας.

Περισσότερα

Υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος "Equal opportunities in training’’ για τους αναγνωρισμένους πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο στα Ιωάννινα

Το ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ Παράρτημα Ηπείρου σε συνεργασία με την INTERSOS και με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. για τους πρόσφυγες σχεδίασε και υλοποίησε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο ‘’Equal opportunities in training’’ το οποίο απευθύνθηκε σε αναγνωρισμένους πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο.

Σκοπός του προγράμματος ήταν να παρέχει στους καταρτιζόμενους εισαγωγικές γνώσεις σε θέματα επιχειρηματικότητας και κομμωτικής και να τους φέρει πιο κοντά στην τοπική αγορά εργασίας μέσω των εκπαιδευτικών επισκέψεων σε επιχειρήσεις των Ιωαννίνων.

 

Στο πλαίσιο του έργου υλοποιήθηκαν δύο 40ωρα σεμινάρια κατάρτισης με τίτλο:

 • Εισαγωγή στην Κομμωτική
 • Βασικές Αρχές Επιχειρηματικότητας

 

Το πρόγραμμα ''Equal Opportunities in Training'' αποτέλεσε μια καινοτόμα πρωτοβουλία των εμπλεκόμενων φορέων με σκοπό τη βελτίωση των επαγγελματικών δεξιοτήτων των προσφύγων και την προώθηση της ομαλής ενσωμάτωσής τους στην τοπική κοινωνία.

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

 

       

       

       

 

Περισσότερα

Διευκρίνιση σχετικά με την υποβολή της προσφοράς για την Παροχή εκπαιδευτικού υλικού σε εκτυπώσιμη μορφή

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχετικά με την επικύρωση εγγράφων για την υποβολή της προσφοράς διευκρινίζονται τα εξής:

1. Απλά αντίγραφα δημοσίων εγγράφων:

Γίνονται υποχρεωτικά αποδεκτά ευκρινή φωτοαντίγραφα των πρωτοτύπων ή των ακριβών αντιγράφων των δημοσίων εγγράφων, που έχουν εκδοθεί από τις υπηρεσίες και τους φορείς της περίπτωσης α' της παρ. 2 του άρθρου 1 του νόμου 4250/2014. Σημειωτέον ότι η παραπάνω ρύθμιση δεν καταλαμβάνει τα συμβολαιογραφικά έγγραφα (λ.χ. πληρεξούσια, ένορκες βεβαιώσεις κ.ο.κ.), για τα οποία συνεχίζει να υφίσταται η υποχρέωση υποβολής κεκυρωμένων αντιγράφων.

2. Απλά αντίγραφα αλλοδαπών δημοσίων εγγράφων:

Επίσης, γίνονται αποδεκτά ευκρινή φωτοαντίγραφα από αντίγραφα εγγράφων που έχουν εκδοθεί από αλλοδαπές αρχές, υπό την προϋπόθεση ότι αυτά είναι νομίμως επικυρωμένα από την αρμόδια αρχή της χώρας αυτής, και έχουν επικυρωθεί από δικηγόρο, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 36 παρ. 2 β) του Κώδικα Δικηγόρων (Ν4194/2013). Σημειώνεται ότι δεν θίγονται και εξακολουθούν να ισχύουν, οι απαιτήσεις υποβολής δημοσίων εγγράφων με συγκεκριμένη επισημείωση (APOSTILLE), οι οποίες απορρέουν από διεθνείς συμβάσεις της χώρας (Σύμβαση της Χάγης) ή άλλες διακρατικές συμφωνίες (βλ. και σημείο 6.2.)

3. Απλά αντίγραφα ιδιωτικών εγγράφων:

Γίνονται υποχρεωτικά αποδεκτά ευκρινή φωτοαντίγραφα από αντίγραφα ιδιωτικών εγγράφων τα οποία έχουν επικυρωθεί από δικηγόρο, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 36 παρ. 2 β) του Κώδικα Δικηγόρων (Ν 4194/2013), καθώς και ευκρινή φωτοαντίγραφα από τα πρωτότυπα όσων ιδιωτικών εγγράφων φέρουν θεώρηση από υπηρεσίες και φορείς της περίπτωσης α' της παρ. 2 του άρθρου 1 του νόμου 4250/2014.

4. Πρωτότυπα έγγραφα και επικυρωμένα αντίγραφα

Γίνονται υποχρεωτικά αποδεκτά και πρωτότυπα ή νομίμως επικυρωμένα αντίγραφα των δικαιολογητικών εγγράφων, εφόσον υποβληθούν από τους διαγωνιζόμενους. 

Περισσότερα

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ ΟΜΑΣΕ και ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ & ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ

Υπογράφηκε σήμερα Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017 μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Ομοσπονδίας Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων Ελλάδος «ΟΜΑΣΕ», του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδος «ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ» & του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Ελλάδος  «ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ». 

Οι τρείς φορείς συναποφάσισαν να συνεργαστούν για την από κοινού ανάπτυξη και αναγνώριση σχήματος πιστοποίησης προσόντων έτσι ώστε για πρώτη φορά οι Μεσίτες Αστικών Συμβάσεων να συμμετάσχουν σε διαδικασίες πιστοποίησης προσόντων δίνοντας τους τη δυνατότητα τυπικής αναγνώρισης των γνώσεων, ικανοτήτων και δεξιοτήτων τους.

Για την επίτευξη του παραπάνω σκοπού θα προηγηθούν δράσεις που αφορούν στην επικαιροποίηση του υφιστάμενου επαγγελματικού περιγράμματος των Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων, στην εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου και σύγχρονου εκπαιδευτικού προγράμματος κατάρτισης για το σύνολο των λειτουργιών και εργασιών του επαγγελματικού περιγράμματος και στην υλοποίηση σε πανελλαδικό επίπεδο προγραμμάτων κατάρτισης.

 

Περισσότερα

Εκδήλωση στο Παράρτημα ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ Κεντρικής Μακεδονίας

Πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία την Τετάρτη 01/02/2017, στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ) – Παράρτημα Κεντρικής Μακεδονίας,  η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γεώργιος Καββαθάς, ο οποίος αναφέρθηκε στην κρισιμότητα των στιγμών που περνά η Ελλάδα, και στην  αναγκαιότητα συσπείρωσης των επαγγελματο-βιοτεχνών κοντά στις πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες οργανώσεις τους. Τους ευχήθηκε επίσης  για το 2017 υγεία, ευτυχία, και δύναμη για να αντιμετωπίσουν τις τρέχουσες δυσκολίες.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Υπεύθυνος του Παρατήματος Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ κ. Άγγελος Κουντουργιάννης, ο οποίος αναφέρθηκε στα 20 χρόνια δημιουργικής προσφοράς του Παραρτήματος στην κατάρτιση των επαγγελματιών της Βορείου Ελλάδας. Ακολούθως παρουσίασε τους στόχους του Παραρτήματος για το 2017 και στην συνέχεια έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, των Δήμων Θεσσαλονίκης και Θέρμης, του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Τοπικών και Κλαδικών Ομοσπονδιών Επαγγελματοβιοτεχνών, των Σχολών Μαθητείας του ΟΑΕΔ, του ΚΑΕΛΕ, του ΙΝΕ ΓΣΕΕΕ, καθώς και πολλά μέλη της Διοίκησης της ΓΣΕΒΕΕ.

Περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ Προθεσμία εγγραφής και καταχώρισης: 28/02/2017

Σύμφωνα με το ΦΕΚ 1Β/04.01.2017 μέχρι την 28η Φεβρουαρίου 2017 ολοκληρώνεται υποχρεωτικά η ηλεκτρονική εγγραφή και καταχώριση στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων (ΗΜΑ)για όποιες δραστηριότητες επιχειρήσεων είναι υπόχρεες σύμφωνα με το νομοθετικό πλαίσιο. Επιπλέον, για τις ίδιες επιχειρήσεις είναι υποχρεωτική η ηλεκτρονική υποβολή της έκθεσης αποβλήτων για τα έτη 2015 και 2016 μέχρι την 31η Μαΐου 2017.

                                          

Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων: http://wrm.ypeka.gr/

Οδηγίες Χρήσης: http://wrm.ypeka.gr/promo_assets/files/HMA_odigies_xrisis.pdf

Πληροφορίες:http://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=785&sni%5B524%5D=4553&language=el-GR

Επικοινωνία: http://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=234&language=el-GR

Σχετική Νομοθεσία:

ΦΕΚ 1Β/04.01.2017

ΦΕΚ 2992Β/19.09.2016

Υ.Α. ΔΙΠΑ/οικ. 37674 (ΦΕΚ 2471Β/10.08.2016) - Κατάταξη δραστηριοτήτων

Ν. 4042 (ΦΕΚ 24Α/13.02.2012)

Ν. 4014/2011 (Α' 209)

Περισσότερα

Εκδήλωση ΒΕΑ "Προαγωγή των θεμάτων Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία (ΑΥΕ) στον χώρο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων"

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας την Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014 στο πλαίσιο της Ευρωαπαϊκής Εκστρατείας Ασφαλείς & Υγιείς χώροι Εργασίας 2014-2015 "Διαχείριση του άγχους  και των ψυχοκοινωνικών κινδύνων στην εργασία" θα πραγματοποιήσει εκδήλωση με θέμα: " Προαγωγή των θεμάτων Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία (ΑΥΕ) στον χώρο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων".

Σχετικά αρχεία:

Περισσότερα

[ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ] Καθαρισμός μοκετών κτιρίου ΓΣΕΒΕΕ

Παρακαλούμε όπως μας αποστείλετε προσφορά για τον καθαρισμό των μοκετών του κτιρίου της ΓΣΕΒΕΕ επί της οδού Αριστοτέλους 46, Αθήνα

Είδος μοκέτας:  Μπουκλέ Ακρυλική γκρι  περίπου 850m² .

ΤΡΟΠΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ:

α)Εξόρυξη και απορρόφηση, σκόνης, ψιλής άμμου, περιττού  χνουδιού χωρίς ανακύκλωση στο χώρο.

β)Αφαίρεση λεκέδων όσο καλύτερα γίνεται.

γ)Ψεκασμός ή ρίψη  καθαριστικού υλικού και τρίψιμο με κατάλληλη μηχανή καθαρισμού. Τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν να είναι επώνυμα  με διεθνείς προδιαγραφές και αν υπάρχουν σε βίο-clean.

δ) Ξέβγαλμα απορρόφηση υλικών και παλαιών καταλοίπων.

ε) Χρόνος Ολοκλήρωσης Παρασκευή απόγευμα και Σάββατο όλη μέρα.

Όχι μετακίνηση γραφείων και γενικά ότι δεν αναπνέει από κάτω δεν καθαρίζεται.

Αναμένουμε  την προσφορά σας έως την Τρίτη 25/2/2014 στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ή στο fax 210 - 8543 636. Πληροφορίες κα Κουρτέση Αικατερίνη, τηλ. 210- 8846852

Σχετικά αρχεία:

Περισσότερα

Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής-Παράρτημα ΓΣΕΒΕΕ: Ημέρα Προληπτικής Ιατρικής Φροντίδας για τους Ανασφάλιστους Επαγγελματοβιοτέχνες

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, η ΓΣΕΒΕΕ και η ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών διοργανώνουν την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013 Ημέρα Προληπτικής Ιατρικής Φροντίδας για όλους τους ανασφάλιστους επαγγελματοβιοτέχνες.

Από τις 11πμ ως τις 6μμ, στο Παράρτημα του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής της ΓΣΕΒΕΕ, που εδρεύει στην οδο Καποδιστρίου 24, θα υπάρχει η δυνατότητα να εξεταστούν όσοι επαγγελματοβιοτέχνες το επιθυμούν μαζί με τις οικογένειές τους.

Η Ημέρα Προληπτικής Ιατρικής Φροντίδας περιλαμβάνει κλινική εξέταση από Παθολόγο, Παιδίατρο, Καρδιολόγο, Ορθοπαιδικό, και  εργαστηριακές εξετάσεις από Βιοπαθολόγο, όπου χρειάζονται.

Επίσης, τα παιδιά των ανασφάλιστων γονέων θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν δωρεάν τα εμβόλια του βασικού εμβολιασμού που τους λείπουν, καθώς και τη δυνατότητα υπερηχολογικού καρδιολογικού ελέγχου που χρειάζονται για τη βεβαίωση του σχολείου ή για τα αθλήματά τους.

Πληροφορίες και Ραντεβού στα τηλέφωνα: 6946 060910 και 6972 702589 Δευτέρα ως Παρασκευή 10πμ-8μμ και Τρίτη στο τηλ 211 411 1590 του παραρτήματος του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής της ΓΣΕΒΕΕ στην Καποδιστρίου 24 κάθε Τρίτη 1μμ-7μμ.

Περισσότερα

ΓΣΕΒΕΕ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας 26 Ιουνίου στον ΟΑΕΕ

Το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ στην συνεδρίαση του 5-6-2013 αποφάσισε την πραγματοποίηση συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας και καταλήψεων στα περιφερειακά υποκαταστήματα του ΟΑΕΕ σε όλη την Ελλάδα την Τετάρτη 26/6/2013.

Στο διεκδικητικό πλαίσιο της ΓΣΕΒΕΕ περιλαμβάνονται:

 • Εξορθολογισμός της λειτουργίας του ΟΑΕΕ
 • Αποποινικοποίηση των οφειλών προς τον ΟΑΕΕ
 • Ενεργοποίηση του συστήματος κοινωνικής προστασίας και του λογαριασμού ανεργίας για τους αυτοαπασχολούμενους και τους ελεύθερους επαγγελματίες
 • Ελεύθερη επιλογή κλάσης στον ΟΑΕΕ, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2014
 • Αποδέσμευση της θεώρησης βιβλιαρίων υγείας από την ασφαλιστική ενημερότητα

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα, στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.facebook.com/events/676791425669472/?notif_t=plan_user_joined

Περισσότερα

Κίνητρα και εμπόδια για τη συμμετοχή των ενηλίκων στη δια βίου εκπαίδευση

Το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ και το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ συνεργάστηκαν στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματαος "Εκπαίδεσυη και Διά Βίου Μάθηση" στο σχεδιασμό και την υλοποίηση μελέτης με σκοπό την αποτύπωση των βασικών παραγόντων που ευνοούν ή αντιθέτως εμποδίζουν τη συμμετοχή των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, των αυτοαπασχολουμένων, των εργοδοτών και των ανέργων στη διά βίου μάθηση.

Με βάση τα ευρήματα της έρευνας διαμορφώθηκαν και θα κατατεθούν συγκεκριμένες προτάσεις πολιτικής για την αντιμετώπιση του προβλήματος της μικρής συμμετοχής των πολιτών στη διά βίου μάθηση στην Ελλάδα.

Σχετικά αρχεία:


Περισσότερα

[ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ] Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απασχόληση στελέχους κατάρτισης στα ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απασχόληση στελέχους κατάρτισης στα ΙΩΑΝΝΙΝΑ, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΗ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ 1-49 ΑΤΟΜΑ, ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΕΠ ΑΝΑΔ 2007-2013».

Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των αιτήσεων: 21 Ιουνίου 2013

Είδος εργασίας:  Μισθωτή σχέση εργασίας,  απογευματινής απασχόλησης και ορισμένου χρόνου, εκτιμώμενης διάρκειας μέχρι 31/03/2014, μετά από δίμηνη δοκιμαστική περίοδο

Έδρα απασχόλησης: Ιωάννινα

Σχετικά αρχεία:

Περισσότερα

Προτάσεις ΓΣΕΒΕΕ για το περιεχόμενο της 2ης Εγκυκλίου σχεδιασμού και κατάρτισης αναπτυξιακού προγραμματισμού περιόδου 2014 – 2020

Oι κοινωνικοί εταίροι εκ του ρόλου τους έχουν ως βασική αποστολή την εκπροσώπηση των συμφερόντων και την αντιμετώπιση των προβλημάτων και των αναγκών του κόσμου των επιχειρήσεων και της εργασίας. Ως εκ τούτου, ο ρόλος τους και η συμμετοχή τους στον κοινωνικό διάλογο για τη διαμόρφωση και εφαρμογή πολιτικών στους τομείς της απασχόλησης, της ενεργούς κοινωνικής ένταξης, της προώθησης της ανταγωνιστικότητας, της καινοτομίας  των επιχειρήσεων, της δια βίου μάθησης και της προώθησης ίσων ευκαιριών, αποτελούν καθοριστικό παράγοντα συνδιαμόρφωσης ισορροπημένων και αποτελεσματικών πολιτικών.

Η συμμετοχή αυτή θεωρούμε ότι πρέπει να εξασφαλίζεται από την αρχή της διαβούλευσης, δηλαδή από το στάδιο του αρχικού σχεδιασμού των προτεραιοτήτων, στόχων, πολιτικών, αξόνων παρέμβασης και δράσεων, διότι μεταξύ άλλων οι κοινωνικοί εταίροι ως φορείς εκπροσώπησης των παραγωγικών δυνάμεων της ελληνικής κοινωνίας, μπορούν να συμβάλουν στη δημιουργική προσαρμογή των ευρωπαϊκών πολιτικών στις ιδιαίτερες συνθήκες της χώρας τόσο σε κλαδικό όσο και σε γεωγραφικό επίπεδο.

Η ανάγκη για τη διαρκή συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων στη διαμόρφωση, υλοποίηση και αξιολόγηση πολιτικών έχει επισημανθεί πολλές φορές από τα επίσημα όργανα και κείμενα της Ε.Ε.

 

Περισσότερα

Ενημέρωση για πρόγραμμα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας αποφοίτων τεχνικής εκπαίδευσης

Μέσα στις συνθήκες της οικονομικής κρίσης με τα δυσθεώρητα ποσοστά ανεργίας θεωρείται δεδομένη η ανάγκη ενίσχυσης των νέων για την απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας, ειδικότερα για αυτή την ομάδα των νέων αποφοίτων της τεχνικής εκπαίδευσης που εμφανίζει σχετικά μεγαλύτερη δυσκολία εισόδου στην αγορά εργασίας.

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Παιδείας προχωράει στην υλοποίηση προγράμματος υποτροφιών σε απόφοιτους Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) και Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑΣ) που έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους κατά τα τελευταία δύο έτη. Η διάρκεια της υποτροφίας κάθε ατόμου, που αντιστοιχεί σε απασχόληση με σκοπό την απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας, θα είναι έξι (6) μήνες.

Σύμφωνα με το πλαίσιο υλοποίησης που έχει διαμορφωθεί

 • οι ενδιαφερόμενοι απόφοιτοι των διαφόρων ειδικοτήτων ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ δηλώνουν συμμετοχή σε ειδική ιστοσελίδα http://www.mathiteia4u.gov.gr
 • παράλληλα οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις δηλώνουν το ενδιαφέρον τους για την προσφορά θέσεων απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας, σε διακριτό σημείο της ίδιας ιστοσελίδας με την χρήση των κωδικών που έχουν στο πληροφοριακό σύστημα taxisnet.
 • οι υποψήφιοι υπότροφοι θα μπορούν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για 1 έως 4 θέσεις μαθητείας και κάθε θέση μαθητείας θα μπορεί να δεχθεί μέχρι 4 υποψηφίους, ώστε η επιχείρηση να διαλέξει έναν απόφοιτο για την πλήρωση της σχετικής θέσης μαθητείας.
 • Οι ημέρες μαθητείας θα είναι πέντε (5) εβδομαδιαίως για συνολική διάρκεια απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας έξι (6) μηνών και για 6ώρη ημερήσια απασχόληση.
 • Οι μαθητευόμενοι θα καλύπτονται κατά τη διάρκεια της απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας, ασφαλιζόμενοι στο ΙΚΑ για την περίπτωση ατυχήματος (1% του εκάστοτε τεκμαρτού ημερομισθίου της 12ης ασφαλιστικής κλάσης του ΙΚΑ), οφειλόμενου σε συμβάν που επήλθε κατά την εκτέλεση της μαθητείας και εξ αφορμής αυτής. Το κόστος της ασφαλιστικής κάλυψης θα βαρύνει τον δικαιούχο φορέα (Υπουργείο Παιδείας) και όχι την επιχείρηση που υποδέχεται μαθητευόμενους.

Όλες οι αναγκαίες πληροφορίες υπάρχουν στην ιστοσελίδα http://www.mathiteia4u.gov.gr. Επίσης, τηλεφωνικές πληροφορίες δίνονται στο 801 11 801 84.

 

Περισσότερα

Κοινή Έρευνα των Ινστιτούτων της ΓΣΕΒΕΕ και της ΓΣΕΕ σχετικά με τα κίνητρα και τα εμπόδια συμμετοχής των ενηλίκων στη διά βίου μάθηση

Το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ (ΙΝΕ ΓΣΕΕ) και το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ) συνεργάστηκαν στο σχεδιασμό και την υλοποίηση πανελλαδικής έρευνας αναφορικά με τα κίνητρα και τα εμπόδια συμμετοχής των ενηλίκων στη διά βίου μάθηση. Το ερευνητικό έργο υλοποιήθηκε μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος  «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» με τη συγχρηματοδότηση  της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – Ε.Κ.Τ.)  και εθνικών πόρων.

Μετά την ολοκλήρωση της μελέτης πρόθεση των δύο Ινστιτούτων είναι η περαιτέρω συστηματική διερεύνηση των βασικών δεδομένων της συμμετοχής των ενηλίκων στη διά βίου μάθηση στην Ελλάδα, έτσι ώστε η επαναλαμβανόμενη έρευνα που θα διεξάγεται ανά δύο χρόνια, με την ευθύνη τους, να αποτελέσει ένα αξιόπιστο βαρόμετρο της συμμετοχής στη διά βίου μάθηση διευκολύνοντας τη λήψη κατάλληλων  αποφάσεων και την υιοθέτηση αποτελεσματικών πολιτικών.

Επιστημονικός υπεύθυνος της έρευνας είναι ο Θανάσης Καραλής, Αναπληρωτής Καθηγητής Διά Βίου Μάθησης και Εκπαίδευσης Ενηλίκων του Πανεπιστημίου Πατρών. Το σχεδιασμό της δειγματοληψίας, τη συλλογή και την ανάλυση των ποσοτικών δεδομένων ανέλαβε η εταιρεία ερευνών κοινής γνώμης MARC AE.

Περισσότερα

   small banner gsevee gr 200px

 

   small banner ime gr 200px

  

 

                                                         kek gsevee 9001 gr revision 2018 1